Doi deținuți găsiți morți în aceeași celulă la Penitenciarul Giurgiu. Care au fost cauzele deceselor

Doi deținuți au fost găsiți morți, luni dimineața, în aceeași celulă, la Penitenciarul Giurgiu. Ambii aveau probleme medicale și se aflau sub tratament.

Deținuții au fost găsiți morți în paturile lor la apelul de dimineață, scrie Giurgiuveanul.

Cei doi sufereau de afecțiuni cronice, pentru care urmau tratament și nu aveau urme de violență. Unul era din Giurgiu, iar celălalt din București, mai arată sursa citată.

”Vă informam că, astăzi, 14.09.2020, în jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat ca două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deținere, nu prezintă semne vitale. De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25. Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament”, a transmis Penitenciarul Giurgiu.

Procurorii vor investiga acum cauzele decesului.

”În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în prezent, organele judiciare desfășurând verificări la fața locului. De asemenea s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu. Cauzele și împrejurările producerii celor două decese vor fi, de asemenea, stabilite de organele abilitate, sprijinite de administrația locului de deținere”, a mai precizat instituția.

Parteneri