Doi români înjunghiați în Franța pentru că vorbeau limba română. Unul dintre ei este intubat la terapie intensivă

Trei persoane, dintre care doi români, au fost atacați cu un cuțit de un bărbat cu probleme psihice, în Franța. Agresoarul le-a spus polițiștilor că i-a înjunghiat pentru că i-a auzit vorbind în română. Unul dintre conaționali se află în stare gravă, la terapie intensivă.

Agresorul a recurs la acest gest pentru că i-a auzit vorbind în română.
Sâmbătă, doi români și o altă persoană au fost atacați din senin, în timp ce se aflau pe străzile din Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului. Agresorul este un bărbat cu probleme psihice, potrivit presei din Franța, scrie Adevărul.

Bărbatul i-a înjunghiat pe cei trei, provocându-le răni grave. Unul dintre români se află acum la terapie intensivă, în stare critică. Conform presei franceze, victimele sunt: un tânăr de 19 ani şi o femeie, ambii din România, și o altă persoană de 59 de ani, care este internată în spital. Românca este cea care se afla în terapie intensivă, marţi, 15 decembrie. Identitatea ei este necunoscută.

Parchetul din Nanterre a transmis că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei religie”, potrivit portalului BFM Paris.

Atacul a fost unul foarte violent, iar agresorul le-a dezvăluit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă pentru că i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, potrivit acestuia, erau romi.

„Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, le-a explicat el poliţiştilor.

Bărbatul se află deja în arest şi va fi judecat la Nanterre. Numele atacatorului nu a fost dezvăluit de autorități. Nici numele victimelor nu au fost făcute publice.

Parteneri