Doliu în lumea medicală! A murit șeful clinicii de Neurologie a spitalului Universitar, s-a luptat cu coronavirusul până în ultima clipă

A murit de covid șeful clinicii de Neurologie a spitalului Universitar, profesorul Ovidiu Băjenaru. Acesta avea 63 de ani și era internat la Matei Balș.

El era internat infectat cu coronavirus de o săptămână și jumătate.
Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar, a murit joi de dimineață, fiind infectat cu coronavirus. Neurologul, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate.

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru era absolvent al Facultății de Medicina – UMF Carol Davila București, acolo unde a fost prodecan din 2000 până în 2004.

Potrivit CV-ului, publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Băjenaru a fost, în perioada 2008-2011, șeful Catedrei de Neurologie M028 – UMF Carol Davila Bucuresti – Facultatea de Medicina, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF Carol Davila Facultatea de Medicina, reales în 2015, până în 2020.

Din 2016, Ovidiu Băjenaru, doctor în știinte medicale, era membru corespondent al Academiei Române.

Managerul Spitalului Universitar a transmis un mesaj, după moartea profesorului Băjenaru: ““Tuturor celor cunoscuti, dar mai ales noua, personalului medical al SUUB si, in mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil sa vorbim la trecut despre omul, medicul si profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru. Cu imensa parere de rau, inevitabilul s-a intamplat si d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent in continuare prin urmasii lui profesionali. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!””

Parteneri