DOLIU! Un alt medic din Craiova a murit în urma complicațiilor cu noul virus. S-a administrat de două ori plasmă, însă fără efect

Un medic din Craiova a murit infectat cu Covid-19. Deși i-a fost administrat plasmă de 2 ori, pacienta s-a stins din viață pe patul de spital, după nenumărate eforturi din partea doctorilor și a familiei.

Cristina Pîrșoi, medic de familie, și-a pierdut viața în lupta cu coronavirusul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Deși au fost realizate eforturi uriașe pentru a o salva, medicii și familia susțin că aceasta a ajuns „prea târziu” la spital.

Femeia a ajuns în stare foarte gravă la spital, fiind internată direct la Terapie Intensivă. Pe lângă infecția cu Covid-19, doctorița Pîrșoi suferea și de diabet, starea sa fiind înrăutățită în urma infecției.

Atât medicii, cât și familia doctoriței au încercat tot posibilul să o salveze pe femeie, mai ales că au mai avut de-a face cu cazuri de pacienți cu comorbidităţi. Astfel, cele două fiice ale Cristinei Pîrșoi au apelat la bunăvoința oamenilor de pe rețelele de socializare și le-a cerut celor care sunt în putere, să doneze plasmă la centrul de transfuzii din Craiova.

“Vă rog din suflet, dacă aţi avut sau cunoasteţi pe cineva care a fost depistat pozitiv Covid şi vindecat cu cel putin 14 zile în urma (fapt justificat prin rezultat negativ al testului PCR si bilet de externare) cu grupa de sânge A2 sau 01, vă rog mergeţi să donaţi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova din str. Tabaci nr. 1… CHELTUIELILE ADIACENTE VOR FI SUPORTATE EXCLUSIV DE MINE. Vă rog doar să mă ajutaţi să salvez viaţa mamei mele!“, a scris pe Facebook Ema Pârşoi, şi ea medic la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova.

Internauții s-au mobilizat imediat, iar pacienta a primit plasmă de 2 ori, însă fără folos. Disperați, medicii din Craiova au hotărtât să încerce şi cu ozonoterapie, dar nu au mai apucat să facă acest lucru, întrucâ inima femeii încetase deja să mai bată.
“Este atât de greu să vezi cum se stinge unul de-al tău. Să nu poţi să faci nimic. Să nu ai toate informaţiile despre acest nenorocit de virus. Am urlat de durere. Cristina Pîrşoi şi-a dedicat toată viaţa medicinei, pacienţii o adorau, a fost un om în adevăratul sens al cuvântului. Iar noi nu am putut să facem nimic”, a declarat una dintre colegele doctoriţei.

Parteneri