După ce a impus carantina într-un sat, autoritățile îi cer 500.000 de euro despăgubiri lui Raed Arafat afirmând că localnicii au rămas fără loc de muncă

România trece prin momente de cumpănă, după ce timp de mai multe zile la rând numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este de peste 1.000.Din cauza numărului foarte mare de persoane infectate cu noul coronavirus, autoritățile au decis ca unele zone din România să intre în carantină, astfel că un sat din comunca Gornet a ajuns în carantină.

Decizia a fost luată de Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), instituție condusă de Raed Arafat, iar autoritățile din Gornet, prin vocea avocatului Bogdan Dumitru, au decis să atace în instanță decizia și să ceară daune de 500.000 de euro.

Autoritățile din Gornet vor anularea deciziei DSU, afirmând că peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar apostrofaţi.

Potrivit celor de la Digi 24, comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Parteneri