El este cel mai bogat român al momentului. Daniel Dines l-a detronat pe Țiriac

Ion Țiriac a fost considerat până în prezent, ca fiind cel mai bogat român. Totuși, se pare că acesta fost detronat de către Daniel Dines, care deține cea mai mare avere a momentului, în România.

Cine este și ce avere are Daniel Dines, cel mai bogat român al momentului

Ion Țiriac a fost detronat din topul celui mai bogat român. În vârstă de 80 de ani, fostul tenismen organizează în fiecare an turneul de la Madrid, dar a și povestit cum putea să devină finanțator la Bayern Munchen. Acesta are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari și a fost poziționat în topul miliardarilor lumii, respectiv pe locul 2.276 dintre cei 2.816, care sunt oameni de afaceri, în topul realizat de către Hurun Report, din China.

Între timp Daniel Dines, în vârstă de 47 de ani, a reușit să îl întreacă pe Ion Țiriac. Acesta are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, fiind fondatorul companiei UiPath. În anul 2019 a fost prezentat de către revista Forbes, cea care a stabilit și ierarhia prezentă, drept primul miliardar român din afacerile cu roboți software. Daniel Dines este specialist IT și are planuri mari de viitor.

Ce este UiPath?

UiPath este o firmă specializată în tehnologia automatizării sau a creării de roboți, care înlocuiesc forța de muncă umană. Bărbatul a povestit că a ajuns la această performanță alături de echipa sa. În prezent acesta deține 20% din companie. ”Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, spune afaceristul, potrivit substanțial.ro.

”Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței. Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global”, a mai adăugat Daniel Dines, fiind cel mai bogat român al momentului.

Parteneri