Emirul Dubaiului a declarat că a testat personal un vaccin anti Covid-19

Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, emirul Dubaiului , a declarat ca a fost vaccinat marti. Ministrul de externe, Abdullah Bin Zayed, a anuntat ca a primit vaccinul luna trecuta.

Conducatorul din Dubai a postat pe Twitter o fotografie care il prezinta in timp ce era vaccinat. “Dorim tuturor oamenilor sa se bucure de siguranta si sanatate si suntem mandri de echipele noastre care au muncit neobosit pentru ca vaccinul sa devina disponibil in Emiratele Arabe Unite”, a scris el ca descriere la fotografie.

Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum nu a precizat tipul de vaccin cu care a fost inoculat.

Compania chineza Sinopharm a demarat in Emiratele Arabe Unite cea de-a treia faza a studiilor clinice pentru un vaccin dezvoltat impotriva maladiei COVID-19, in luna iulie.

Studiul, publicat in revista The Lancet Infectious Diseases , a aratat rezultate promitatoare din studiile de faza 1 si 2 din China, cu participanti cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani.

Peste 31.000 de voluntari din EAU au luat parte la studiile clinice de faza 3 ale vaccinului.

Constatarile indica faptul ca acest vaccin, numit BBIBP-CorV, poate fi eficient pentru varstnici, unul dintre grupurile cele mai susceptibile la virusul Covid-19.

„Protejarea persoanelor in varsta este un obiectiv cheie al unui vaccin de succes Covid-19, deoarece aceasta grupa de varsta prezinta un risc mai mare de imbolnavire severa din cauza virusului”, a declarat profesorul Xiaoming Yang, unul dintre autorii studiului.

In intreaga lume sunt in curs studii clinice pentru 42 de vaccinuri Covid-19 diferite .

Parteneri