Epidemiologii cer ca şcoala să fie reluată cât mai curând. “Copiii pot merge în siguranţă la cursuri”

Foto: banatulazi.ro
  • Geza Molnar, epidemiolog: Cu cap, putem organiza reluarea cursurilor
  • Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Părinţii trebuie să aibă încredere şă îşi trimită copiii la şcoală
  • Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Copiii sunt cel mai puţin afectaţi de virus

Deşi ai auzit tot mai multe voci din spaţiul public ce se opun vehement reluării cursurilor şcolare, specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că elevii trebuie să se întoarcă în clase, cât mai curând. În cadrul unei ediţii special a emisiunii ”Marius Tucă Show”, doi dintre cei mai reputaţi epidemilogi români, Molnar Geza şi Alexandru Rafila, au dat asigurări că procesul educational se poate desfăşura în condiţii de siguranţă, scrie Mediafax.

”Cu cap se poate organiza şi acest lucru (…) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor”, este de părere epidemiologul Molnar Geza.

Şi Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a subliniat că pot fi găsite măsuri pentru ca orele să se desfăşoare normal. Clasele pot fi împărţie, elevii vor putea veni pe rând la şcoală, iar pauzele ar trebui supravegheate mult mai atent.

„Dacă nu ducem o campanie responsabilă, în care să educăm şi să lămurim, părinţii si venim cu declaraţii care să îi sperie, atunci facem o mare greşeală. Şcoala trebuie să fie reluată, nu cu orice preţ, dar cu o serie întreagă de măsuri. Părinţii trebuie să aibă încredere să îşi trimită copiii la şcoală. Ei sunt afectaţi doar în foarte mică măsură de acestă infecţie”, a spus Rafila.

Un plan de reluare a cursurilor a fost dezbătut la mijlocul acestei săptămâni, de preşedintele Klaus Iohannis împreună cu ministrul Educaţiei Monica Anisie. Cel mai probabil, elevii vor reveni în clase de la 1 iunie. O decizie concretă urmează să fie luată în curând de către autorităţi.

Parteneri