Europa – paralizată, Suedia – relaxată. Deciziile autorităților de la Stockholm privind pandemia

Suedia, ieri – 2,526 de îmbolnăviri, 62 de decese

Viața s-a oprit în loc în majoritatea țărilor din Uninea Europeană. Nu, însă, și în Suedia, unde oamenii își văd în continuare de rutina zilnică. În condițiile în care numărul infectaților și al deceselor continuă să crească, oare cât vor mai păstra autoritățile suedeze această atitudine relaxată?

Într-un discurs televizat, premierul Stefan Lofven a admis cu onestitate că infecția se răspândește și că “viața, sănătatea și locurile de muncă sunt amenințate.” Cu toate acestea, până acum nu s-au impus restricții sociale, iar autoritățile s-au bazat pe bunul simț al locuitorilor, recomandându-le să se abțină de la călătorii inutile și să restricționeze contactul cu persoanele mai în vârstă.

“Premierul Suediei este nebun!”

Magazinele și restaurantele au și la această oră destui clienți, granițele Suediei nu au fost închise pentru cetățenii UE și încă au loc evenimente publice (e drept, însă, că nu cu mai mult de 500 de persoane). Ca să nu mai vorbim de faptul că grădinițele și scolile sunt în continuare deschise!  Ei bine, se pare că nu toți suedezii sunt de acord cu această abordare relaxată a autorităților și din ce în ce mai mulți politicieni și oameni de rând au început să îl numească pe premierul Stefan Lofven “nebun”.

Parteneri