Fă ca ei! Aceştia sunt cei mai relaxați oameni pe timp de pandemie

Cercetătorii au aflat cine sunt cei mai relaxați oameni în timpul pandemiei de coronavirus.

Pregătirea pâinii şi a altor produse panificaţie tinde să ne relaxeze în această perioadă complicată.

Pandemia de COVID-19 a dat peste cap vieţile a miliarde de oameni, iar asta aduce anumite provocări, în funcţie de vârsta şi slujbele noastre. Dacă suntem printre cei norocoşii care ne putem continua munca din confortul propriului cămin, ne confruntăm cu o serie de probleme care vizează sănătatea noastră mintală şi asta deoarece izolarea nu e atât de facilă pe cât am crede, potrivit Descopera.

În această situaţie, mulţi dintre noi căutăm tot felul de activităţi şi hobby-uri care să ne permită să ne păstrăm sănătatea mintală şi să nu ne lăsăm cuprinşi de anxietate. Aparent, conform unor cercetători citaţi de către CNN, brutarii sunt printre cei mai relaxaţi oameni în timpul acestei pandemii. Evident, în acest caz nu este vorba despre o întreagă categorie ocupaţională, ci de actul în sine al preparării aluatului şi efectelor pozitive pe care această acţiune le are asupra psihicului nostru.

„Atunci când pregătim pâinea, există multă activitate fizică. Frământarea aluatului şi aducerea acestuia în forma potrivită vă pot ajuta să scăpaţi o parte a tensiunii la care sunteţi supuşi”, explică Elizabeth McKay, autoarea studiului citat şi profesor de terapii ocupaţionale în cadrul Universităţii Edinburgh.

Parteneri