Fiecare persoana din România care se va vaccina anti-Covid va primi un document . Despre ce este vorba

Husband and wife Vic and Penny Griffiths receive the Pfizer/BioNTech covid-19 vaccine at Basildon University Hospital, in Basildon, Essex, as the largest ever immunisation programme in the UK's history continues.,Image: 574701725, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Persoanele din România care se vor vaccina împotriva coronavirusului vor primi un document care atestă administrarea serului! Ce conține și când va începe campania de vaccinare în România

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat miercuri seară că persoanele care au fost imunizate vor primi certificate de vaccinare pe hârtie sau în format electronic, în limba română sau engleză, care vor fi documente medico-legale, dar nu vor ține locul pașaportului epidemiologic.

Potrivit expertului, acesta este ca un „bilet de externare” și permite persoanei vaccinate să raporteze posibilele reacții adverse într-un alt loc decât locul în care a fost administrat vaccinul.

”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, explică Valeriu Gheorghiţă.

Șeful Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea pentru coronavirus. Valeriu Gheorghiță, a anunțat ce va primi fiecare pacient căruia i-a fost administrată doza de vaccin și anume, un document care atestă vaccinarea. Medicul a mai menționat că persoanele care nu se vaccinează nu vor fi supuși în fața mai multor restricții, față de cei care primesc serul. Vor fi aceleași restricții pentru toată lumea, în continuare.

Odată ce va face acest lucru, va primi un adevăr de la personalul medical, care va conține informații mai importante, cum ar fi data vaccinării, tipul de vaccin, seria și lotul, precum și condiţiile de transport şi stocare ale serului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că întreaga populație ar trebui vaccinată până în vară, însă acest lucru nu este obligatoriu. Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie, în România, iar primele persoane vaccinare vor face parte din cadre medicale din zece spitale COVID.

Parteneri