Focar de coronavirus! Autoritățile au depistat mai mulți copii infectați într-un centru de dizabilități

Autoritatile au depistat un nou focar de coronavirus in judetul Vrancea. Cazurile de infectare au fost descoperita la un centru pentru copii cu dizabilitati din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Astfel, 17 din cei 21 de beneficiari au fost testati pozitiv.

″In cursul saptamanii trecute, patru beneficiari dintr-un centru al DGASPC pentru copii cu dizabilitati au prezentat simptome de COVID-19. Institutia a dispus testarea tuturor beneficiarilor la Directia de Sanatate Publica Vrancea, iar 17 beneficiari din cei 21 care locuiesc un centru au iesit pozitiv la noul coronovirus. De asemenea, si un angajat din cei 12 care lucreaza in centrul respectiv a fost testat pozitiv pentru COVID-19″, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea, Adina Lascan.

Toti beneficiarii care au fost depistati pozitiv au fost internati la Spitalul Municipal Adjud, iar ceilalti patru, care sunt negativi, se afla in izolare preventiva.

In acelasi timp s-a dispus si dezinfectarea centrului si s-au luat masurile necesare pentru prevenirea si raspandirea infectiei cu coronavirus.

Parteneri