Focar de coronavirus în Prahova! S-au depistat 59 de cazuri noi de coronavirus la un centru de vârstnici

Focarul de COVID-19 de la centrul privat pentru vârstnici de la Breaza se extinde, 44 dintre cei 50 de beneficiari fiind testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, astfel că autorităţile au dispus intrarea în carantină a întregii unităţi pentru 14 zile.

Potrivit datelor comunicate, joi, de Instituţia Prefectului Prahova, în urma testării întregului efectiv de la acest centru, respectiv 50 de beneficiari şi 25 de angajaţi, numărul total al infectărilor a ajuns la 59 de persoane. Este vorba despre 44 de beneficiari şi 15 angajaţi.

În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalţi 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru, sub supravegherea personalului de acolo. Monitorizarea zilnică va fi asigurată şi de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza, arată sursa citată.

În aceste condiţii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a dispus carantinarea unităţii pentru o perioadă de 14 zile.

În Prahova, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 294 sunt ocupate. În ceea ce priveşte locurile la ATI destinate acestor pacienţi, toate cele 28 sunt ocupate, astfel că, miercuri seară, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a făcut solicitări de transfer către alte unităţi sanitare pentru trei persoane.

Parteneri