Focar de coronavirus într-un spital din România. Ce a declarat directorul DSP

Medical staff work in an especially created Post Resuscitation Unit (Unité Post Réanimation Respiratoire) for COVID-19 infected patients on April 17, 2020 at the Emile Muller hospital in Mulhouse, eastern France, as France is on the 32nd day of a strict lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 pandemic caused by the novel coronavirus., Image: 514171298, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia

Inca un focar de Covid-19, de data aceasta la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila.

Patru asistente, doi medici cardiologi si o infirmiera au fost testati pozitiv cu noul virus.Sectia de Cardiologie nu va fi inchisa, dar va functiona doar pentru cazurile urgente.Dupa aparitia primului caz, la o asistenta din sectia de Cardiologie, a fost testat tot personalul care lucreaza acolo. Rezultatele au aratat insa ca si alti colegi s-au imbolnavit.

„Sunt confirmate patru asistente, doi medici si o infirmiera. Ancheta epidemiologica este in curs in momentul de fata. Informatiile furnizate sunt proaspete si inca nu este finalizata aceasta ancheta epidemiologica.”, a spus Gabriel Ciochina, director DSP Braila.

Cele 7 cadre medicale sunt internate in sectia pentru Covid-19 de la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila. Un medic si o asistenta prezinta simptome usoare, iar ceilalti cinci pacienti sunt asimptomatici.

Primele informatii din ancheta epidemiologica arata ca primul cadru medical care s-a imbolnavit ar fi fost o asistenta, al carei sot, jandarm de meserie, ar fi de asemenea bolnav de Covid-19. In sectia de cardiologie urmeaza sa fie facuta o dezinfectie partiala.

„Pentru ca e vorba de o sectie a Spitalului Judetean, am vorbit chiar dimineata cu directorul medical de acolo, au identificat o solutie astfel incat sa asigure functionarea in continuare a sectiei de cardiologie – totusi vorbim de o sectie importanta. Nu va fi inchisa, vor gasi solutii sa dezinfecteze pe portiuni din sectie.” spune Catalin Boboc, prefectul judetului Braila.

Sotul uneia dintre doctoritele bolnave este medic in acelasi spital, la o alta sectie, asa ca exista riscul ca virusul sa fi ajus si la alte cadre medicale sau chiar la pacienti.

Pana acum, Braila a fost unul dintre judetele cu cele mai putine imbolnaviri cu Covid-19. Acum sunt 110 cazuri confirmate.

Parteneri