Focar de coronavirus la DSP! Personalul de la Direcția de Sănătate a fost infectat

DSP Prahova se confruntă cu un focar de coronavirus. Şapte dintre cei 31 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv.

85 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Prahova în ultimele 24 de ore.
Potrivit Prefecturii judeţului Prahova, primul caz de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică s-a înregistrat la asistentă detaşată de la ASSC Ploieşti. În urma depistării cazului, 14 dintre contacţi au fost testaţi.

„Dintre aceștia, șase au avut rezultate pozitive, patru fiind la personalul detașat de la ASSC Ploiești și care avea activitate la call-center, iar celelalte două persoane sunt din rândul personalului DSP și aveau activități de instruire și supraveghere în departamentul amintit”, a transmis Prefectura Prahova, într-un comunicat preluat de Mediafax.

Autorităţile au ordonat şi o operaţiune de dezinfectare la DSP Prahova. Activitatea call-center-ului a fost afectată. Conform prefecturii, urmează să fie reorganizată.

Conform bilanţului furnizat de Grupul de Comunicare Strategică, în Prahova s-au înregistrat în total 3718 cazuri de coronavirus, fiind unul dintre cele mai afectate judeţe ale ţării. 85 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, judeţul fiind pe locul 2 pe ţară, după Bucureşti, unde au fost 103 noi infecţii în ultima zi.

Parteneri