FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Putna! 31 de călugări confirmați pozitiv

foto: facebook.com/SfantaManastirePutna

31 de călugări de la Mănăstirea Putna au ajuns în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Județean Suceava, după ce au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus. Aceștia nu au forme grave ale bolii, majoritatea sunt asimptomatici, și au fost internați în unitatea medicală suceveană, unde primesc tratament de specialitate.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, toate persoanele de la Mănăstirea Putna au fost testate, iar în cazul celor 31 de călugări rezultatele au fost pozitive.

Testarea a pornit după ce o persoană aflată în grija călugărilor a murit în lăcașul de cult. În plus, săptămâna trecută un călugăr de la lăcașul de cult a ajuns în stare gravă la Institutul „Matei Balș” București.

DSP a dispus o anchetă epidemiologică în acest caz.

Până la aflarea rezultatelor anchetei, în lacașul de cult au fost luate măsuri de protecție speciale. Astfel, slujbele se vor desfășura de acum fără credincioși, călugării sunt obligați să poarte mască, iar mai multe dispozitive pentru dezinfectare au fost montate în incinta mănăstirii, potrivit Realitatea.

Parteneri