Fost şef de spital, avertisment dur în toiul pandemiei de coronavirus: “Va fi jale!”

Foto: captură Youtube/BrasovTv

Directorul demisionar al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Ramona Ionescu, trage un semnal de alarmă în plină pandemie de coronavirus şi spune că “va fi jale”, explicând că riscul mare îl reprezintă microbii rezistenți din secțiile ATI ale spitalelor românești.

“Am făcut și am citat studii de aici, dar știm cu toții ce e în țară. Secțiile ATI au microbi multidrog rezistenți. Riscul este de pneumonii nosocomiale dezvoltate rapid pe ceea ce face oricum COVID-19 în organism. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Va fi jale, cel puțin la Brașov”, atrage atenţia medicul infecţionist Ramona Ionescu, potrivit libertatea.ro.

Pe fondul lipsei de discuții profesionale și științifice, spune medicul, pregătirea pentru pandemie a fost făcută pe bază de “convocări” și “lipsă de dialog”, “nu pe discuții, ci pe raportări”, o problemă mare a societății noastre, unde șefii dictează.

Așa s-a ratat, crede dr. Ramona Ionescu, o pregătire mai bună, care să includă și ceea ce ea numește marele pericol în perioada care vine: infecțiile nosocomiale “din spitalele noastre vechi”, unde au ajuns și vor ajunge bolnavii infectați cu coronavirus.

Medicul infecţionist Ramona Ionescu a demisionat pe 12 martie şi este acum acasă, cu probleme medicale, “starea sănătății mele este degradată de un an și nu-mi revin”.

Parteneri