Gabriela Firea, apel către bucureşteni după ce traficul a crescut în urma anunţului privind relaxarea restricţiilor

Foto: stirileprotv.ro

În Bucureşti traficul a început să crească după ce autorităţile au anunţat că după 15 mai restricţiile vor fi relaxate.

Primarul general al Capitalei a anunţat că după anuntul făcut de autorităţi cu relaxarea restricţiilor de circulaţie după data de 15 mai, în traficul bucureştean se constată o creştere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraş.

Dacă la inceputul epidemiei traficul a scăzut cu aproape 80%, în ultimele două săptămâni, Gabriela Firea spune că a văzut o oarecare relaxare a populaţiei, relatează Mediafax.

“Trebuie să ţinem cont de faptul că pandemia nu este la final, nu suntem nici măcar la vârf, trebuie să cu toţii eforturi să repornim economia. Dar să renunţăm la acele drumuri care nu sunt esenţiale, care nu sunt vitale pentru noi, să nu considerăm trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă o trecere la starea de normalitate”, spune Gabriela Firea.

Gabriela Firea ţi-a arătat şi cum se circulă pe cele mai importante străzi din Bucureşti.

“Valorile de trafic au crescut cu crica 20%. Aş vrea să vă arăt câteva intersecţii, să vă arăt cum s-a circulat astăzi în capitală. În Piaţa Victoriei, se dă drumul la semafor şi veţi vedea că pare o zi obişnuită sau o zi de weekend. Acum o săptămână, pe această intersecţie treceau câte două trei maşini. Vă rog să observaţi acum ce val de maşini trece pe la intersecţia de la Victoriei”, a adăugat primarul general.

Gabriela Firea a anunţat că înainte de 15 mai va avea loc o şedinţă în care se va discuta despre redeschiderea parcurilor însă în anumite condiţii. De asemenea se discută şi despre redeschiderea cimitirelor din Capitală.

Parteneri