Germania în alertă! Numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Ce se întâmplă la sosire cu cetățenii români

Germania a înregistrat vineri cel mai mare număr de noi infecții zilnice de la începutul lunii mai: 955. Ultima dată când Germania a înregistrat un număr mai mare a fost pe 9 mai 2020, notează CNN. Potrivit datelor publicate sâmbătă de centrul german pentru prevenirea bolilor, Institutul Robert-Koch, în Germania se observă o creștere ”alarmantă” a infecțiilor cu coronavirus, fiind pentru prima dată după aproape trei luni când se ajunge la peste 950 de cazuri.

Pandemia fusese controlată în mare parte în Germania la începutul acestei veri, dar guvernul a avertizat în ultimele săptămâni cu privire la noi focare de boală. Potrivit specialiștilor, relaxarea oamenilor în ceea ce privește respectarea normelor de distanțare și igienă, precum și călătorii care se întorc din străinătate sunt motivele principale pentru creșterea accentuată a cazurilor. ”Numărul de 955 de noi infecții este alarmant. Mai ales că nu este vorba de ”puncte fierbinți” mari, ci de grupuri mai mici de infecții”, a declarat sâmbătă ministrul economiei german, Peter Altmaier, pe Twitter.

Începând de sâmbătă, toți cei care vor veni în Germania vor putea primi un test gratuit de coronavirus în 72 de ore de la sosire, potrivit unei noi directive a ministerului sănătății din Germania.

Parteneri