În toate bisericile şi mănăstirile din Constanţa, slujba de Paşte va fi oficiată în noaptea de Înălţare

Pentru că anul acesta credincioşii nu au putut participa la slujba de Înviere de la miezul nopţii Arhiepiscopia Tomisului a hotărât ca slujba de Înviere să fie oficiată de sărbătoarea Înălţării, adică în noaptea de 26 spre 27 mai.

“Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului comunicată astăzi este una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de ierarh şi de acest for bisericesc local.

Nutrim speranţa că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

În acelaşi timp, reamintim că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română şi că, în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulţi dintre credincioşii ortodocşi.

Dumnezeu să sporească această lumină în sufletele noastre ale tuturor!”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, potrivit Mediafax.

Câteva dintre motivele invocate de Arhiepiscopia Tomisului sunt faptul că, miercuri, 27 mai, este Ovidania – Încheierea Praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede acelaşi început ca în noaptea Învierii, dar şi că enoriaşii au rămas cu dorinţa neîmplinită de a se împărtăşi la Liturghia Învierii din noaptea de Paşti, şi că nu a fost posibilă pomenirea celor adormiţi în cimitire la Paştele Blajinilor.

Parteneri