În urma restricțiilor impuse din Italia cetățenii au ieșit în stradă în semn de protest

În urma restricțiilor în contextul crizei Covid-19, impuse de guvern, oamenii din Italia au ieșit în stradă în semn de protest. Marile orașe precum Torino, Milano, Napoli și Roma au devenit scenele de luptă între protestatari și oamenii legii.

Marile orașe din Italia au devenit, luni seară, scenele unor proteste violente între protestatari și oamenii legii. Protestele au izbucnit după ce guvernul a impus noi restricții ample ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.Potrivit BBC, la Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov asupra poliției și au distrus mai multe magazine de lux, au folosit gaze lacrimogene la Milano și au scandat „Libertate!” în timpul confruntărilor cu oamenii legii.

La Roma, zeci de susținători de extremă dreaptă s-au ciocnit cu forțele de ordine, în timp ce alte sute de protestatari au dat foc la coșurile de gunoi și au aruncat obiecte asupra poliției din Napoli. Aici protestele au durat câteva zile.

Proteste au avut loc și la Palermo. Guvernul a anunțat închiderea barurilor, stadioanelor, teatrelor, sălilor de sport și a cinematografelor , iar restaurantele nu vor mai putea prelua comenzi după ora 18. Majoritatea magazinelor vor rămâne deschise. Aici, mai mulți protestatari au bruscat un grup de reporter de la televiziunea națională italiană, RAI Sicilia.

Pe timp de noapte, Lombardia și Piedmont au introdus restricții. Companiile se plâng că vor da faliment în fața crizei Covid-19, în special întreprinderile mici.

„Cred că vom suferi puțin luna aceasta, dar acceptând aceste restricții vor putea respira din nou în decembrie”, a declarat premierul Giuseppe Conte, duminică.

Noile măsuri vor continua până pe 24 noiembrie. Cursurile se vor desfășura online și oamenii sunt îndemnați să nu călătorească decât dacă au nevoie, evitând astfel aglomerarea transportului public.

Parteneri