Încă un incendiu într-un spital din Cluj Napoca. Pacienții au fost evacuați de urgență

Members of the emergency services work at the scene of a hospital fire where the intensive care unit was burned in Piatra Neamt city, November 14, 2020. - Ten Covid-19 patients were killed when fire broke out at in an intensive care unit in northeast Romania on Saturday, a hospital spokesperson said. The fire broke out in the early evening in the intensive care of the hospital in the town of Piatra Neamt. (Photo by Robert IOSUB / various sources / AFP) (Photo by ROBERT IOSUB/Ziar Piatra Neamt/AFP via Getty Images)

Un nou incendiu a izbucnit în această dimineață la un spital din Cluj-Napoca. Pacienții internați au fost evacuați de urgență, până ce focul a fost lichidat de salvatori. Este al doilea incendiu în vreme de pandemie din România, însă, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Încă o unitate medicală a luat foc, în această dimineață! Pacienții unui spital din Cluj-Napoca au fost evacuați de urgență
Încă un incendiu a izbucnit într-o unitate medicală din România

Al doilea incendiu din peroada pandemiei, în România

Ispectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a fost chemat să intervină la un incendiu izbucnit în jurul orei 07:00, la spitalul CFR din Cluj-Napoca. Focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric la un corp de iluminat al unei băi din instituție.

Incendiu la un spital din Cluj-Napoca

Flacăra a izbucnit pa etajul 1 al spitalului, iar trei pacienți au fost evacuați pe de secția respectivă. La fața locului a intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu cnc autorspeciale pentru stingerea focului.

Din fericire, nu s-a impus evacuarea mai multor pacienți, fiind vorba despre un incendiu de mici dimensiuni, care a fost lichidat cu succes și în cel mai scurt timp de către pompieri.

Al doilea incendiu dintr-un spital din România, în vreme de pandemie
Acest incendiu, fie el mic, are loc la aproximativ o săptămână de la tragedia de la Piatra-Neamț, unde 12 persoane, bolnavi de coronavirus internați în stare gravă pe secția de ATI a spitalului, au murit fie carbonizați, fie intoxicați cu fum.

Incendiul din Piatra-Neamț a izbucnit din cauza aparaturii vechi, secția de ATI fiind mutată pe un alt etaj, cu puțin timp înainte de tragedie, lucru efectuat fără autorizație prealabilă.

Medicul care era de gardă în acea noapte fatidică a suferit arsuri pe aproximativ 70% din sufrafața corpului, descoperindu-se, ulterior, că este și infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost transportat la un spital din Belgia pentru tratament, stare lui fiind una gravă la momentul evenimentului nefericit.

Parteneri