Indienii care nu respectă izolarea sunt bătuți pe stradă de polițiști cu bastoanele

Foto: Getty

India, statul democratic cu cei mai mulți locuitori, a intrat miercuri în carantină. Statul a ordonat ca cei aproximativ 1,3 miliarde de oameni să rămână în case pentru a opri răspândirea coronavirusului, anunţă stirileprotv.ro.

Poliția a folosit bastoanele de ratan pentru a îi ”convinge” pe oameni să elibereze străzile din New Delhi și stațiile de tren, transmite Daily Mail.

Pe internet au apărut imagini cu un grup de bărbați prinși că încălcau regulile cu privire la adunările publice, fiind obligați să se ghemuiască în cercuri de cretă trase pe sol pentru a le arăta ce înseamnă distanțele minime obligatorii.

Restricțiile impuse în India le depășesc chiar și pe cele din China, unde aproximativ 760 de milioane de oameni au fost obligați să stea în case, în luna ianuarie, după ce virusul a trecut de provincia Hubei, răspândindu-se în toată țara.

Până în prezent, India a raportat un număr relativ redus de cazuri – 500 – în comparație cu națiunile europene care raportează zeci de mii de cazuri. Cu toate acestea, există temeri că, în condiții de sărăcie, igienă precară și un sistem de sănătate fragil, situația ar putea scăpa rapid de sub control.

Experții avertizează că până la 500 de milioane de indieni ar putea contracta coronavirus în următorul an, ceea ce ar însemna mai mult de 1 milion de decese în următoarele 12 luni.

„Ne așteptăm ca 55 % dintre indieni să fie infectați cu Covid-19”, a declarat pentru Vox, SP Kalantri, director-doctor al unui spital mare din centrul Indiei. „În cazul în care traiectoria actuală a bolii rămâne pe aceeași parametrii, ne așteptăm la 1 milion sau 2 milioane de decese în India pe o perioadă de un an”.

Parteneri