Individul care a omorât doi copii iese din puscarie mai devreme

„Șmecherul” din Galați care a omorât doi minori cu aprobarea polițiștilor și a procurorilor (aceștia l-au lăsat liber, să conducă, deși îl prinseseră fără permis – n.r.) mai face o aroganță de zile mari la adresa familiilor care și-au îngropat copilașii: iese mai devreme din pușcărie.

Ivanciu Corcioveiu, individul care, prins fără „carnet” și lăsat în libertate, a urcat din nou la volan și, în timp ce gonea nebunește, a omorât doi copii care se jucau în fața porții, pe trotuar, și-a micșorat pedeapsa, cu ajutorul judecătorilor. „Admite contestaţia la executare formulată de petentul condamnat Corcioveiu Ivanciu. Deduce din pedeapsa de 9 ani și 5 luni închisoare durata arestului provizoriu efectuat în Italia în vederea predării către autorităţile române, cuprinsă între 15.09.2016 – 05.10.2016, perioada arestării preventive de la 05.10.2016 la 06.02.2017, precum şi perioada executată de la 26.01.2018 la zi. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu (avocat Antohe Daniel), în sumă de 313 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi”, au decis, recent, magistrații.

Ivanciu Corcioveiu a ucis doi copii, în 2016, în timp ce conducea un bolid, deși nu avea permis de conducere și era băut. Culmea, în momentul în care a comis fapta, Corcioveiu avea un dosar pe rol, în care era judecat pentru că a condus o maşină, fără “carnet”. Conform unor martori oculari, șoferul care a fugit de la locul accidentului mortal făcea întrecere cu altcineva. Într-o curbă, nu a mai putut să stăpânească mașina şi a intrat într-un grup de copii, omorând doi dintre ei, după care autoturismul s-a oprit într-un stâlp, la o distanță de aproximativ 20 de metri.

“Conducătorul auto a abandonat autoturismul avariat la fața locului și a părăsit locul accidentului. Imediat s-a stabilit identitatea conducătorului auto care se sustrage cercetărilor, iar polițiștii efectuează cercetările specifice prinderii sale”, declara insp. princ. Aurelian Ropotan – Poliția Rutieră Galați, la scurt timp după accidentul sângeros. Ulterior, Corcioveiu a fost localizat în Italia şi capturat, iar prietenii care l-au găzduit pe perioada “goanei” au fost acuzaţi de favorizarea infractorului, alături de polițistul care a ținut dosarul la sertar.

În procesul în care a fost condamnat Corcioveiu a fost judecat și polițistul Silviu Daniel Stan, care ținea la sertar un dosar în care ucigașul era acuzat de conducere fără permis. În primă instanță, polițistul a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, însă, recent, a fost declarat nevinovat.

„Înlătură dispozițiile de condamnare a inculpatului Stan Silviu Daniel pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, respectiv, favorizarea făptuitorului (nu există probe că inculpatul a săvârșit infracțiunea). Achită pe inculpatul Stan Silviu Daniel pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial și favorizarea făptuitorului. Modifică dispoziția de plată a cheltuielilor judiciare către stat, în sensul că se înlătură obligația de plată a acestor cheltuieli de către inculpatul Stan Silviu Daniel”, au decis judecătorii, în cazul polițistului care l-a lăsat pe Corcioveiu să conducă în ziua fatidică.

Parteneri