Îndrăgita actriţă Olga Bucătaru a murit. Anunţul făcut de Teatrul Odeon

Zi de doliu la Teatrul Odeon. Actrița Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani, în urma unui infarct. Aceasta era internată la Spitalul Elias din Capitală.

„Născută de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 1942, actriță a Teatrului Odeon, Olga Bucătaru s-a stins din viață vineri, 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din București, în urma unui stop cardio-respirator”, este mesajul transmis de Teatrul Odeon, pe contul de Facebook.

Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanți, printre care Sanda Manu („Să nu-ți faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu – 1985), Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Mușatescu – 1972), Alexa Visarion („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello – 1988) sau Cătălina Buzoianu („Întâlnire în pădure” de Ofelia Strahl, unde a jucat alături de Doamna Olga Tudorache – 1992), potrivit Libertatea.

„Dincolo de rolurile din teatru și film, Olga Bucătaru a fost din anul 1995 până în 2000 profesor asociat la Academia de Arte „Luceafărul” din București și începând cu anul 2001, în aceeași instituție, a activat în chip de lector universitar. În anul 2002 i s-a acordat Ordinul Național „Serviciul Credincios”. Teatrul Odeon este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea rolurilor interpretate pe scenă și pe marele ecran”, a transmis Teatrul Odeon.

Parteneri