Jumătate din cazurile de Coronavirus sunt înregistrate în București și alte patru județe

44% din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova, iar 53% dintre decese au avut loc în Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați, arată o statistică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit raportului INSP pentru săptămâna 6-12 iulie, în județele Argeș și Brașov se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 la 100.000 de locuitori, în timp ce în județele Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Vrancea și Prahova rata de incidență este de peste 50 la 100.000 de locuitori, relatează Mediafax.

„În săptămâna 6 – 12 iulie, 44% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova. 53% din totalul deceselor au fost înregistrate in Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați”, se arată în raport.

Conform acestuia, unul din zece cazuri a fost înregistrat în rândul personalului medical.În ceea ce privește decesele, 78,4% din totalul acestora au fost la persoane de peste 60 ani, iar 59,2% la bărbați. De asemenea, 94% dintre decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Parteneri