Klaus Iohannis, APEL către pensionari să stea în casă. Urmează săptămâni critice

Preşedintele Klaus Iohannis, a spus, luni, într-o declaraţie de presă, că inevitabilul s-a produs şi au apărut primele decese provocate de infecţia cu nouşcoronavirus. Şeful statului i-a îndemnat pe pensionari să stea în casă în această perioadă, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja.

„Ţara noastră se confruntă cu situaţia tragică a primelor decese. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate şi le transmit condoleanţe. (…) Dragi pensionari: nu va expuneţi inutil unui risc uriaş, limitaţi orice deplasare în afară domiciliului. Este singura cale prin care va puteţi proteja şi să îi protejaţi pe alţii. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorţii a-i ajută pe ceilalţi înseamnă a sta departe de ei. Oricât de crud şi de paradoxal sună, este adevărat. Menţinerea distanţării sociale este calea care ne va scoate la lumina. Să avem aşadar mare grijă de păriniţii şi bunicii noştri, dar de la distanţă”, a spus Iohannis.

Şeful statului spune că sunt urmează „săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională”.

„Acum e momentul să fim puternici şi solidari. Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră. Adevărataă forţă a unei naţiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alţii, de a nu abandona pe nimeni. Procedând responsabil, respectând regulelile câştigăm timp preţios şi ajutăm sistemul medical. Nu le îngreunăm muncă”, a mai spus preşedintele României, citat de Mediafax.

În total, şapte oameni au murit din cauza infecţiei cu coronavirus, în România.

Parteneri