Klaus Iohannis îi pune la punct pe români: Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală

Foto: mediafax.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a organizat marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La şedinţă au fost prezenţi Prim-ministrul României Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Iată declaraţiile președintelui Klaus Iohannis:

În aceasta scurtă perioadă am vazut mulţi români care respectă în continuare regulile, care poartă maşti de protecţie şi menţin distanţarea sociala. Autorităţile au luat masurile necesare pentru a proteja sanatatea oamenilor. Din păcate au fost şi exemple negative. Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală.

Dragi români, virusul e încă printre noi. Cu cât conştintizăm mai bine că e responsabilitatea noastră sa limitam raspandirea virusului . În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi încalcate ne vom îndrepta către un nou val de îmbolnăviri.

Autorităţile locale să îşi asume un rol mai ferm în gestionarea situaţiei. Am reusit să controlam epidemia până acum. Au fost doua luni foarte grele pentru toti. Ar fi dramatic sa le compromitem tocmai acum. Cred ca nimeni nu isi doreste sa intram iar in stare de urgenta. Vedem iresponsabili care propaga tot soiul de teorii ale conspiratiei. Acest abordari sunt nocive.

Cand am fost uniti intr-un efort national am reusit sa salvam vieti si sa limitam raspandirea virusului. Sa nu irosim tot ce am castigat in aceste doua luni cu mari sacrificii. E grav ca unii politiciani incurajeaza raspandirea infectiei. Sunt niste politruci. In vreme ce prioritatea noastra e protejarea cetateanului prioritatea psd e ea daramarea guvernului. PSD e preocupat doar de ceea ce stie sa faca mai bine, de jocuri politice si meschine.

O criza politica profunda suprapusa cu o criza sanitara – asta isi doreste PSD. Romania nu mai poate ramane blocata in trecut. Romania are nevoie de resetare. Aceasta pandemie ne-a afectat pe toti. O abordare constructiva implica tratarea crizei.

Am putut constata o accelerare in privinta digitalizarea administratiei. Institutiile s-au adaptat rapid. E un urias pas inainte si va trebui consolidat. Nu vorbim de o repornire a economiei de la 0. Economia nu a fost oprita total. Au fost sectoare care nu s-au oprit. Relansarea economica se va sprijini pe investiti in mari proiecte de infrastructura“, a spus președintele, potrivit Mediafax.

Parteneri