Klaus Iohannis nu a purtat mască de protecție în cadrul ședintei de la Bruxelles. Ce explicație a avut Președintele României

Președintele Klaus Iohannis a fost fotografiat fără mască de protecție la Consiliul European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-21 iulie, însă Administrația Prezidențială susține că purtarea măștii a fost opțională, și nu obligatorie.

Potrivit imaginilor publicate, atât de Administrația Prezidențială, cât și de site-ul Consiliului European, președintele României a ales să nu poarte mască în unele situații, chiar dacă se afla într-un spațiu închis.

Într-una din aceste fotografii, care a fost publicată pe Facebook de europarlamentarul PSD ,Carmen Avram, Iohannis asistă la o discuție a unor lideri europeni, printre care se află și președintele Franței, Emmanuel Macron, iar dintre toți cei de acolo, doar președintele României este cel care nu poartă mască.

De asemenea, Iohannis apare în aceeași postură, fără mască de protecție la Bruxelles, și în alte fotografii, publicate chiar de către Administrația Prezidențială.

Parteneri