Klaus Iohannis pune lucrurile la punct: “Lucrurile vor fi mai grave. Ne aşteptăm la o creştere a numărului bolnavilor”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL II, destinat pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit de spital. „Împreună vom trece prin această criză”, a afirmat preşedintele.

Iohannis a spus că Spitalul Militar de Campanie ROL II este gata.

„După această criză vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România”, a anunţat preşedintele, care apoi a vorbit despre măsurile luate de autorităţi şi a dat din nou sfaturi.

„Oricât de bine ar fi pregătite autorităţile, o parte semnificativă îi revine fiecărui român. Este foarte important să evitaţi contactul cu alţi oameni, să vă atingeţi, să vă îmbrăţişaţi. Evitaţi cu orice preţ să vă întâlniţi în locuri închise cu alţi oameni. Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important e să ne spălăm pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane”, a declarat preşedintele.

Potrivit şefului statului, este o perioadă foarte grea, iar lucrurile vor fi mai grave: „Ne aşteptăm la o creştere a numărului bolnavilor, dar vedem că statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. (…) Împreună vom trece prin această criză”.

Spitalul de campanie, ridicat recent de Armată, este o secţie a Spitalului Militar Central şi se află în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” de la Otopeni.

Spitalul va trata cazurile uşoare şi medii de Covid-19.

Ultima dată, spitalul a fost operaţionalizat în 2015, în timpul epidemiei de Ebola, însă nu a fost folosit.

Spitalul de campanie, ridicat recent de Armată, este o secţie a Spitalului Militar Central şi se află în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” de la Otopeni.

Spitalul va trata cazurile uşoare şi medii de Covid-19. Ultima dată, spitalul a fost operaţionalizat în 2015, în timpul epidemiei de Ebola, însă nu a fost folosit.

Parteneri