Klaus Iohannis: “Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri o declaraţie de presă în care a criticat acordul MAI – BOR. „Nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte în acordul dintre MAI si Patriarhie. Voi solicita să se revină asupra acestui acord”, a declarat preşedintele. Iohannis a mai spus că „nu avem niciun motiv de relaxare”, relatează Mediafax.

„Astazi suntem in prima zi din starea de urgenta prelungita. Din pacate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri pana azi 20 de persoane care au murit. Avem 340 de persoane in plus infectate cu coronavirus. Deci nici vorba de relaxare. Ca sa fie foarte clar. Ce am spus ieri si poate nu a ajuns foarte limpede la toata lumea. Cuvantul de ordine e „stati acasa”, a declarat preşedintele.

Totodată, Iohannis a criticat protocolul încheiat între MAI şi Biserica Ortodoxă.

„Nu s-a inteles foarte bine ce se doreste in acordul dintre MAI si Patriarhie. Nu e cazul sa ne relaxam. Peste cateva minute voi incepe o sedinta. In cadrul acestei sedinte voi solicita sa revina asupra acestui acord, sa gaseasca o formula care sa respecte principiul “stati acasa”. Dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii eu va spun acelasi lucru pe care il spun si medicii in frunte cu Ministrul Sanatatii. Stati acasa! Altfel dupa sarbatori vom avea inmormantari”, a mai spus preşedintele.

Parteneri