Liviu Dragnea rămâne la închisoare! Curtea de Apel a respins azi contesația depusă de politician

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri contestația depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În fața magistraților, Liviu Dragnea a invocat o ”încălcare brutală a drepturilor omului”.
Decizia magistraților de a-i respinge contestația este definitivă.
Fostul lider PSD a solicitat sa fie eliberat din închisoare pe motiv ca a fost condamnat “total nevinovat”.

”S-a respins ca neintemeiata contestatia formulata de condamnatul Dragnea N.L. – definitiva”, se arată în decizia instanței.

În fața magistraților, Liviu Dragnea a invocat o ”încălcare brutală a drepturilor omului”

“Sunt o persoană privată de libertate şi nu privativă de libertate, aşa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în faţa dumneavoastră. A doua remarcă e că am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului. Asta arată a mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire, care spunea că în România drepturile reprezintă un moft”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că, dacă va rămâne la închisoare, atunci înseamnă că justiţia din România “nu rezistă la presiuni politice”.

“Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus Dragnea în sala de judecată.

Contestația la executarea pedepsei a fost ultima cale de atac a fostului lider PSD, în încercarea sa de a scăpa mai devreme de închisoare.

Parteneri