Ludovic Orban a anunțat că autoritățile iau în calcul posibilitatea de a închide circulația noaptea

În contextul în care tot mai multe orașe intră în scenariul roșu, Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătătă că autoritățile iau în calcul posibilitatea impunerii unor noi restricții de circulație pe timp de noapte în mai multe localități din țară.

Premierul României Ludovic Orban a făcut sâmbătă o declarație de presă la Timișoara, unde a vorbit despre noile măsuri de protecție ce vor fi instaurate din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus.

Întrebat de un jurnalist dacă vor exista și restricții de circulație pe timp de noapte, asemenea celor care au fost impuse în primăvară, Premierul a declarat că autoritățile iau în calcul această posibilitate, însă vor mai aștepta să vadă rezultate restricțiilor actuale.

”Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și prin hotărâre de guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depașirii indicelui de 3 la mie”., a spus Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a precizat că pe lista localităților în care s-ar putea impune noi restricții, inclusiv cele de circilație pe timp de noapte, s-ar regăsi și Bucureștiul, care a depășit incidența de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori.

Anunțul făcut de Ludovic Orban

Pe de altă parte, Premierul României a anunțat vineri că obiectivul principal este menținerea economiei statului și oamenii să poată avea un stil de viață cât mai aproape de normal. Prin urmare, o carantină obligatorie națională nu este luată în considerare în acest moment.

„Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie.”, a declarat Premierul.

Ludovic Orban le-a atras atenția cetățenilor asupra respectării regulilor de protecție impuse de autorități, precum purtatul măștii corect, igienizarea și dezinfectarea mâinilor și evitarea spațiilor aglomerate. Respectând câteva dintre regulile sanitare, vom putea evita răspândirea în masă a coronavirusului, iar activitățile de zi cu zi se vor desfășura în regim normal.

Parteneri