Ludovic Orban a declarat care sunt principalele cauze la infectărilor cu Covid

Ludovic Orban a dezvăluit principala cauză a exploziei de infectări cu coronavirus în România, iar aceasta ține de participarea românilor în număr mare la evenimente private. Zeci și sute de persoane, susține premierul, au participat la petreceri spontane, fără vreo protecție.

Orban a anunțat motivul pentru care s-au infectat atât de mulți români
Este vina zecilor și sutelor de persoane care au chefuit după alegeri
Ludovic Orban, premier: “Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private. Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană”

Orban a precizat că după alegeri, numeroase persoane s-au infectat pentru că au făcut petreceri uriașe, ca să sărbătorească.

Ludovic Orban, premier: “În 3300 de localităţi, după scrutin, s-au făcut petreceri spontane în care au participat zeci şi sute de oameni care au cântat, au scandat şi unde nu s-a respectat măsura de distanţare fizică”

Parteneri