Ludovic Orban a spus ce se întâmplă după 15 mai cu mall-urile, cafenelele şi barurile

Premierul Ludovic Orban a anunţat că după data de 15 mai vor fi redeschise hotelurile, însă mall-urile, restaurantele, barurile şi cafenelele vor rămâne în continuare închise. Premierul a susținut că în ciuda măsurilor de relansare a economiei, restaurantele au printre cele mai mari riscuri epidemiologice.

Întrebat de un jurnalist, unde se va putea duce la o terasă, dacă alege să facă o drumeție la Sinaia, odată cu relaxarea restricțiilor de circulație, premierul Orban a răspuns:

„Puteți lua termosul. După 15 mai, nu se vor deschide cafenelele, barurile și restaurantele nici în spații deschise, nici în spații închise. Nu excludem să le redeschidem din 1-15 iunie pe cele din spații deschise.”

„Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii vor să cumpere, va fi un stimulent pentru creșterea producției în unele ramuri. Redeschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice. Și hotelurile vor fi deschise după 15 mai., Restricții vor fi la restaurante, cafenele baruri. Restaurantele au printre cele mai mari riscuri epidemiologice, probabil va mai trece un timp pentru redeschidere”, a declarat premierul, potrivit Antena 3.

Parteneri