Ludovic Orban arată cetățenilor de ce masca este indispensabilă: “Nimeni nu s-a născut cu cravata la gât și cu toate acestea ne-am adaptat”

Ludovic Orban a transmis că oamenii trebuie să se obișnuiască să poarte mască de protecție, ca să se apere de coronavirus, argumentând că nimeni nu s-a născut cu cravata la gât și cu toate acestea ne-am adaptat.

Ludovic Orban a declarat că nu crede în impunerea unor noi restricţii, ci militează pentru dialog, astfel ca oamenii să înțeleagă de ce trebuie să se protejeze. Premierul le-a recomandat oamenilor să renunțe la gesturile de afecțiune față de cei apropiați, până la descoperirea unui vaccin contra Covid-19.

Ludovic Orban a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor fi corecţi şi se apăra de virus, viaţa va reveni la normal şi economia va fi mai puţin afectată.

„Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obişnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălţat, cu toate acestea mă uit şi acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a declarat că, până la descoperirea unui vaccin contra Covid-19 trebuie să respectăm normele de protecție, să ne dezinfectăm și să renunțăm la gesturile de afecțiune față de cei apropiați.

„Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a spus Orban.

Parteneri