Ludovic Orban: “E foarte greu de identificat dacă un grup reprezintă o familie sau nu, atunci putem impune respectarea regulilor pentru toți”

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt analizate mai multe măsuri, în special pentru litoral, unde în ultimele săptămâni s-au încălcat frecvent regulile de distanțare socială.Orban a făcut referire la măsuri care sunt discutate privind terasele și distanțarea fizică pe plajă.

„Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a declarat premierul.

El a subliniat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că nu se dorește a se lua măsuri cu impact negativ asupra țării, că se va face evaluare pe fiecare localitate, iar acolo unde este risc crescut, se va lua măsura carantinării: „Nu ne dorim, dar unde se impune vom lua deciziile astea fără ezitare”.

Parteneri