Lumea, aproape de dezastru! Calcule: peste un miliard de oameni infectaţi şi peste 3 milioane de decese

Un miliard de oameni s-ar putea infecta cu noul coronavirus dacă ţările vulnerabile nu vor primi ajutor urgent, a atras atenţia un ONG britanic potrivit BBC, citat de Mediafax.

The International Rescue Committee (IRC) afirmă că ţările sărace şi vulnerabile trebuie ajutate atât din punct de financiar, cât şi la nivel unamitar pentru a limita răspândirea virusului.

”Ţări fragile” precum Afganistan sau Siria au nevoie de ”finanţare urgentă” pentru a evita o adevărată ”explozie” a epidemiei de coronavirus.

Raportul celor de la IRC, care se bazează pe date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Imperial College London, estimează că între 500 de milioane şi un miliard de oameni se pot infecta dacă nu se iau măsuri rapide. De asemenea, ar putea exista peste 3 milioane de decese, cu precădere în ţările slab dezvoltate şi în cele afectate de conflicte şi război.

În acest moment, potrivit datelor universităţii ”Johns Hopkins” din Statele Unite ale Americii sunt peste 3 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 şi peste 200.000 de decese în întreaga lume.

Parteneri