Mai marele Bisericii a ajuns de multe ori în atenția tuturor pentru cele spuse. De data aceasta a declarat că este păcat mare să te rogi într-o altă Biserică

ÎPS Teodosie, cel care a spus că este păcat să te rogi într-o biserică catolică a făcut, de-a lungul timpului, mai multe declarații controversate. Iată câteva dintre acestea.

Mai marele Bisericii a ajuns de multe ori în atenția tuturor pentru cele spuse.ÎPS Teodosie este un înalt cleric român ortodox, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, însă, nu de puține ori a ajuns în atenția presei și a enoriașilor care nu au fost de acord cu deciziile sau declarațiile sale.

De exemplu, ultima sa declarație care a stârnit controverse a fost aceea când l-a sfătuit pe român aflat în străinătate să nu se roage în bisericile catolice, căci este mare păcat.

“E mare păcat. Duceți-vă la o biserică greacă ortodoxă“, a spus ÎPS Teodosie.

Pe lângă aceasta, de când a început pandemia, Teodosie a tot făcut afirmații controversate, care au rămas pe buzele tuturor.

Cele mai controversate declarații ale lui ÎPS Teodosie
„Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, a spus omul bisericii atunci când a anunțat reluarea slujbei de Înviere.

Tot din cauza pandemiei, atunci când s-a interzis împărtășirea credincioșilor, Teodosie a ieșit din nou la rampă și a declarat ”război” măsurilor de protecție, căci el a continuat să împărășească.

”Tot vom împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru e socotit acum ca o osândă. Vreau să cer acest drept în instanța. E un drept al Bisericii. Cum să nu împărtășesc preoții? Sfânta Împărtășanie nu pot să ne-o recomande ei. O să avem discuții în Sfântul Sinod. Biserica este autonomă față de stat. E greu de acceptat, nu poate fi acceptat așa ceva. Amânăm Sfânta Împărtășanie până când va fi voie să împărtășim cum trebuie. Avem frică să dăm cele sfinte ca și când nu ar fi sfinte! E o imixtiune în cultul bisericii. Nu facem compromisuri, a spus Teodosie.

Și asta nu este tot, căci și de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Teodosie i-a îndrumat pe toți preoții să meargă pe câmp pentru a se ruga să avem parte de ploi, fiind un an secetos.

„ÎPS Teodosie a rânduit ca mâine, de Izvorul Tămăduirii, în toate parohiile şi mănăstirile să se oficieze Sfânta Liturghie, apoi slujba de sfinţire a apei, după rânduială. După aceasta, toţi preoţii din mediul rural, dar şi cei de la oraşe, care au legături cu lumea satului, sunt îndrumaţi să meargă pe câmp, unde vor oficia slujba specială pentru ploaie”, se arata în mesaj.

Ultima, dar nu cea din urmă, exact la începutul pandemiei de coronavirus cu care încă ne luptăm, ÎPS Teodosie a dat asigurări că după Înviere, situația va reveni la normal, căci așa s-a mai întâmplat și într-un alt secol.

”A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. A încetat ciuma când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie”, a spus pe atunci ÎPS Teodosie.

Parteneri