Mai mulți profesori din Suceava și Timiș au fost infectați cu coronavirus chiar înainte de începutul anului școlar

Două cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și alte două din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele zile, informează ziare.com.

Unul dintre cadrele didactice infectate cu coronavirus este directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care s-a testat pe 31 august și a primit rezultatul pozitiv pe 2 septembrie, scrie Monitorul de Suceava. Toți angajații școlii au fost testați, însă rezultatele analizelor nu sunt încă gata, precizează sursa citată.

Cei doi profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava sunt asimptomatici. Unul este la domiciliu, iar celălalt s-a internat la Secția de Boli Infecțioase Suceava pentru 48 de ore, dupa care va sta in izolare la domiciliu, scrie ziare.com.

Primele cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor au fost semnalate la o școală privată din București. Școala va începe pe 14 septembrie, dar nu se știe, deocamdată, sub ce formă.

Chiar înainte de începerea școlii, alte cinci cadre didactice din Timiș au fost depistate cu Covid-19, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.

Cele cinci cadre didactice depistate cu Covid-19 sunt izolate la domiciliu și și-au făcut testul pentru că au intrat în contact cu alte persoane infectate, conform inspectorului școlar județean Marin Popescu.

„La nivelul județului Timiș avem cinci cadre didactice infectate. Instituțiile gestionează foarte bine situația. S-a făcut ancheta, nu sunt elevi în școală, persoanele stau acasă. În acest moment, aceasta este situația. Au fost testate pozitiv și sunt la domiciliu. S-au testat pentru că era vorba de persoane din aceeași zonă depistate pozitiv”, a spus Marin Popescu, inspector școlar general de Timiș.

Parteneri