Mama fetiței de 4 ani face mărturi cutremurătoate după ce micuța a decedat

Mama fetiței de patru ani, care a murit în urma unor complicații apărute după infectarea cu noul coronavirus, a făcut mărturii cutremurătoare lagate de situația copilului său. Femeia face acuzații grave, însă medicii o contrazic.

Mărturiile cutremurătoare ale mamei fetiței de patru ani din Iași, moartă de Covid-19 în mâinile medicilor: „Nu mai avea cu ce să respire”
Fetița de patru ani, moartă de Covid-19, mai avea și alte boli grave, care i-au agravat starea.

Fetița de patru ani provenea din Iași, și avea deja mai multe probleme de sănătate genetice. A ajuns la spital în stare gravă după ce avusese convulsii și febră constantă, însă medicii nu au mai reușit să îi salveze viața.

Potrivit mamei copilei, ar fi aflat despre moartea celei mici din cauza coronavirusului din presă, și nu de la Direcția de Sănătate Publică Iași. Femeia și copila au ajuns vineri la spital, iar n acea zi a și murit, în ciuda eforturilor eroice ale medicilor.

Mama celei mai tinere victime răpusă de coronavirus în ultimele 24 de ore a declarat pentru Antena 3 că ce amică începuse să facă febră încă de miercuri, însă credea că e din cauza sindromului genetic de care suferea. Timp de patru ani, fetița făcea febră foarte des, aproape trei zile din cele șapte ale săptămânii.

„A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă”, a povestit mama fetei.

Cum a murit fetița de patru ani, deși nu se știa că are coronavirus

Ajunse la Spitalul „Sfâna Maria” din Iași, medicii au reușit să o stabilizeze pe cea mică, însă pentru puțin timp. Au apărut mai multe complicații, fiind nevoie să fie intubată. În timp ce minora era pregătită de tratament, mama fetei spune că nu i s-a făcut nici un test de depistare a coronavirusului, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici până în momentul în care a fost declarată decedată.

„Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: Aduceți repede odată sângele că moare! Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului”, a continuat mama îndurerată.

Fiind convinsă că fiicei sale nu i s-au prelevat analize pentru testuld e Covid și văzând că medicii nu o mai pot readuce la viață, femeia a plecat acasă, resemnată că a doua zi trebuia să vină îi să ridice trupul neînsuflețit. Dupâ câteva ore, ieșeanca a fost sunată de DSP Iași, iar reprezentanții instituției i-au comunicat că cea mică avea coronavirus. După ce a solicitat analizele minorei, mama a văzut că ora trecută pe eșantioanele de probe nu corespunde cu nici un interval orar, la ora 14:19 ea luându-și adio de la copilul ei mort.

Explicația medicilor, după ce fetița de patru ani a murit în mâinile salvatorilor
Directorul medical al Spitalului „Sfânta Maria” din Iași a explicat că analizele copilului arătau prezența infecției în corpul ei, iar din cauza afecțiunilor preexistente, aceasta nu a mai putut fi salvată nici mpcar cu ajutorul transfuziilor de sânge.

„Pe tomograful de plămân toracic, arătau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. Data pe acel buletin nu s-a pus în clipa respectivă, pentru că lumea avea grijă să scoată pacientul, nu să transmită proba la laborator în clipa aceea. Ora respectivă nu este ora prelevării, ci este ora când se introduce în calculator cererea de analiză. I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist”, a explicat drectorul medical al spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Parteneri