Mănănci fără să ţii cont de calorii. Dieta cu care slăbeşti 6 kilograme în 4 luni

Un studiu recent publicat în jurnalul Nutrients arată că dieta bogată în carbohidraţi şi săracă în grăsimi este ideală pentru scăderea în greutate sănătoasă.

Participanţii la studiu, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 4 luni, au pierdut peste 6 kilograme urmând o dietă vegană, pe bază de legume, fructe şi cereale integrale şi nu mai mult de 20-30 mg de grăsimi pe zi, potrivit csid.ro.

De asemenea, subiecţii au renunţat complet la carne în acest interval, dar nu au fost nevoiţi să numere caloriile la sfârşitul fiecărei zilei, ceea ce este un mare avantaj.

Beneficiile dietei cu puţine grăsimi şi mulţi carbohidraţi sănătoşi

Această dietă nu numai că a ajutat la scăderea sănătoasă în greutate, dar a avut efecte benefice şi asupra secreţiei de insulină.

„Dietele fade determină multe persoane să se teamă de carbohidraţi, deoarece au ideea greşită că aceştia îngraşă. Dar dacă sunt alese alimente cu carbohidraţi complecşi, precum fructe, legume, fasole, mazăre, cereale integrale, din contră, se constată o accelerare a metabolismului şi, implicit, o scădere în greutate garantată”, spune dr. Hana Kahleova, autorul principal al studiului.

Alimentele bogate în carbohidraţi complecşi şi fibre sunt indicate în dietele de slăbire, deoarece au puţine calorii, dar ţin de foame şi ajută şi la reglarea tranzitului intestinal.

Totodată, o astfel de dietă poate reduce riscul de diabet de tip 2, diverse afecţiuni ale inimii sau chiar forme de cancer.

Parteneri