Masca devine obligatorie! Când şi unde trebuie purtată

Foto: demamici.ro

Proiectul de lege privind starea de alertă prevede că masca va fi obligatorie în spaţiile publice. Prin spaţiu public înţelegem instituţii publice, magazine, metrou şi alte mijloace de transport în comun, dar şi gări sau autogări. Masca trebuie să acopere gura şi nasul, iar cei care nu pot purta din cauze medicale trebuie să facă dovada.

Starea de alertă aduce noi reguli, una dintre acestea este purtarea măştii în spaţiile publice, se arată în proiectul de lege.

Pe toată durata stării de alertă, esti obligat să porţi mască în spaţiile publice închise, în magazine, în metrou, autobuz şi alte mijloace de transport în comun. Nu sunt exceptate nici gările, autogările, aeroportul.

Masca trebuie să acopere gura şi nasul. Eşti scutit de mască dacă faci dovada că ai o afecţiune medicală care nu îţi permite asta (trebuie să ai la tine avizul medical). De menţionat este că şi angajaţii din magazine, terase, frizerii trebuie să aibă mască.

Măsura va fi valabilă de luni încolo, atunci când noua lege va intra în vigoare şi îşi va produce efectele, relatează Mediafax.

Parteneri