Medici Suprasolicitați! Un medic specialist în boli interne din Tulcea a murit fulgerător după ce a ieșit din tură

Leonid Ablai, medic specialist boli interne la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, a murit fugerător, duminică, după ce a ieșit din tură.

“Acum aproximativ o oră a fost declarat decesul (ieri, în jurul orei 15.00 n.r.), după ce acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat, pentru Ziua de Constanța, medicul Dumitru Vâlcu, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea.

Leonid Ablai a ieșit din tură ieri dimineață. Ajuns acasă, i-a spus soției că se simte rău, fiind chemat un echipaj SMURD I. Medicii de pe ambulanță i-au administrat tratament pentru durerea toracică pe care o acuza și l-au transportat la spital, la Unitatea Primiri Urgență.

Din nefericire, a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de colegii săi. Leonid Ablai avea 42 de ani și era medic specialist Medicină Internă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

Leonid Ablai, plâns de colegi și prieteni

Vestea morții medicului Ablai a căzut ca un trăsnet pentru colegi și apropiați.

Mulți dintre ei și-au exprimat regretul prin mesaje postate pe rețelele de socializare.

“În aceste clipe de adâncă durere și tristeţe, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Tulcea cu greu își găseşte cuvintele pentru că nimic nu îl mai poate aduce înapoi pe domnul ABLAI LEONID, un tânăr medic internist din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, membru în Ansamblul vocal LODKA al CRL Tulcea, decedat astăzi la o vârstă atât de fragedă.

Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu, Leonid! Dumnezeu să te ierte, să te aibă în paza Sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna! Suntem alături în aceste clipe grele de familia îndoliată! Sincere condoleanţe! Царство небесное и вечный покой!”, a transmis Comunitatea Rusilor Lipoveni-Tulcea.

Parteneri