Medicul care a prezis Covid-ul în 2017, a anunțat ce urmează să se întâmple

Michael Osterholm, profesor regent şi director al Centrului pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota, este medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în anul 2017. El a anunțat recent că cea mai grea perioadă a pandemiei urmează să vină.

Medicul susține că apogeul crizei sanitare nu s-a atins încă, ci va veni în “următoarele 6-12 săptămâni, care vor fi cele mai lungi şi întunecate momente de la răspândirea virusului”. Totodată, acesta spune că un vaccin pentru COVID-19 nu va fi disponibil înainte de al treilea trimestru al anului 2021, scrie Antena 3.

În 2017, Michael Osterholm ar fi prezis pandemia de COVID-19 în cartea sa “The most lethal threat”. El scria atunci că un nou virus se va răspândi şi va provoca o pandemie similară celei din 1918, în urma cărei au murit între 50 și 100 de milioane de oameni în întreaga lume.

Potrivit ultimelor date, la nivel mondial, peste 50 de milioane de persoane s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 până acum. Dintre acestea, aproximativ 33 de milioane s-au vindecat și peste 1,2 milioane au decedat.

Parteneri