Medicul Virgil Musta avertizează că vom avea un record de infectări în fiecare zi:” Nu întelegem că acele reguli sunt neapărat necesare”

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, avertizează că numărul cazurilor de Covid-19 va continua să crească și vom ajunge să avem un record de infectări în fiecare zi.

”Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat Virgil Musta la B1 TV.

Medicul a explicat că cei mai mulți dintre pacienții internați în spitale au forme medii și severe de Covid-19.

”Sunt pe același trend. Dacă înainte erau mai multe cazuri ușoare internate pentru că legea ne obliga să internăm orice caz pozitiv, acum aceste cazuri pot să opteze pentru a se izola la domiciliu și au rămas în spital mai mult cazurile mai severe, formele medii și medii spre severe”, a mai spus Virgil Musta.

Autoritățile au anunțat o creștere masivă a numărului de cazuri noi de persoane depistate cu Covid-19. .

Parteneri