Mesajul doctorului care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID din România: „Nu avem voie să ne relaxăm”

România are peste 8000 de cazuri de coronavirus, iar numărul este într-o continuă creştere. În acest context specialiştii trag un semnal de alarmă, pentru limitarea răspândirii bolii. Printre aceştia se numără şi medicul infecţionist Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, relatează Mediafax.

„Suntem încă în faza ascendentă a epidemiei, a pandemiei şi din acest motiv, nu avem voie să ne realxăm. Chiar dacă paştele în acest an, poate va fi un paste mai sărăcăcios, este important să respectăm aceste reguli, pentru a supravieţui. Fiecare să stea acasă şi să facă paştele în familie într-un număr cât mai mic, pentru că, fiind în perioada comunitară a transmiterii acestei boli, oricine poate fi contaminat, fără să ştie sau cu simtomatologie minoră şi poate contamina pe alţii”, spune profesor doctor Virgil Musta.

Acesta a atras atenţia că, dacă regulile nu sunt respectate, numărul de îmbolnăviri ar putea creşte după Paşte.

„Ca să nu avem un număr foarte mare de cazuri de COVID după paşti şi ca să nu apară cazuri cu risc, care vor evolua sever şi cu mortalitate mare, este foarte important să respectăm aceste reguli: de distanţare socială, de a fi cât se poate de mult izolaţi în familie. Facem apel insistent la populaţie să respecte regulile pentru că până în acest moment pandemia este ţinută sub control”, a transmis medicul.

El a descris pe scurt situaţia în care se află spitalul în care lucrează.

„La spitalul nostru, terapia intensivă este plină. Spitalul este apropae plin, aşa că, nu vom avea foarte multe locuri pentru a putea trata acesti pacienţi. Sunt spitale de suport care sunt în aşteptare, dar şi acestea nu au un număr foarte mare, este un număr limitat de paturi şi în momentul în care explodează epidemia, v-a fi o problemă pentru internarea şi rezolvarea civilizată a acestor persoane”, a declarat medicul.

Virgil Musta a vindecat peste 200 de bolnavi de coronavirus din România.

Parteneri