Minunile există cu adevărat! Miracolul de la Maglavit sau ciobanul care a stat de vorbă cu Dumnezeu

Foto: ciao.ro

Mulți oameni consideră că minunile există cu adevărat. Un singur miracol petrecut în zilele noastre este însă recunoscut de Biserica Ortodoxă Română. Cu toate acestea, au fost nenumărate cazuri în care oamenii au scăpat de diferite suferințe cu ajutorul unor icoane făcătoare de minuni. Alții s-au însănătoșit după ce au băut apă din izvoare tămăduitoare.

Miracolul de la Maglavit

În 1935, localitatea Maglavit, de lângă Calafat, a devenit celebră datorită unei minuni dumnezeiești. Ciobanul Petrache Lupu a susținut că a vorbit cu Dumnezeu, care i s-a arătat de mai multe ori. Petrache Lupu avea un defect de vorbire de când se știa. Cu toate acestea, după ce a vorbit cu Dumnezeu, ciobanul nu a mai avut nicio problemă, scrie Ciao.

Acesta a povestit oamenilor că timp de trei zile de vineri consecutiv, Dumnezeu i s-a arătat. Datele au fost specificate cu exactitate. Minunea ar fi avut loc pe 31 mai, 7 iunie și 14 iunie 1935. Petrache Lupu a descris întâlnirea cu Dumnezeu în cele mai mici detalii. Acesta a spus că a văzut un moș care plutea deasupra pământului și care a început să îi vorbească.

Moşul i-a cerut ciobanului să le spună oamenilor să nu mai lucreze în zilele de sărbătoare și să postească miercurea și vinerea. Acesta s-a dus la preotul din sat și i-a povestit cele întâmplate. Astfel, locuitorii din Maglavit au fost îndemnați să respecte cuvântul Domnului.

Impresionat de acest miracol, Petrache Lupu a decis să construiască o fântână în locul în care i s-a arătat Dumnezeu. Apa era considerată făcătoare de minuni. Sute de mii de oameni din toată țara au auzit de minunea de la Maglavit și au început să vină în pelerinaj în locul respectiv. Mai mult, Petrache Lupu îi scăpa pe oameni de diferite boli doar atingându-i.

Minunea de la Maglavit, recunoscută de Biserica Ortodoxă Română

85 de ani au trecut de la miracolul de la Maglavit și s-au scris pagini întregi despre acea întâmplare. De altfel, este cel mai cunoscut caz de acest gen din țara noastră. În plus, și Biserica Ortodoxă Română a recunoscut această minune.

S-a spus că în timpul războiului, Petrache Lupu a fost dus pe front, pentru a-i sfinți pe soldații români. Acesta ar fi prezis însă că românii vor pierde războiul. În aceeași perioadă, s-a început construirea unei mănăstiri, chiar în locul în care ar fi avut loc minunea. Nu s-a concretizat nimic atunci, din cauza faptului că materialele de construcții au fost furate.

În plus, regimul comunist nu era de acord cu minunea de la Maglavit. Pentru a-l împiedica să mai facă miracole, ciobanul Petrache Lupu a fost ridicat de multe ori cu mașina din sat, dar nimeni nu știe ce a pățit. După căderea comunismului, lucrările pentru mănăstire au fost reluate și astfel a fost ridicată Mănăstirea Maglavit.

În perioada comunistă, Petrache Lupu era considerat ca fiind bolnav psihic. A fost nevoit să meargă la mai multe consultații, făcute de cei mai buni doctori din vremea respectivă. Rezultatul a fost același. Medicii au constatat că ciobanul nu suferea de nicio boală.

Parteneri