Monica Anisie a declarat în mod oficial închiderea tuturor unităților de învățămân din București!

Monica Anisie a declarat în mod oficial închiderea tuturor unităților de învățămân din București! Astfel că, elevii vor trece din nou la orele online. Cum se vor desfășura activitățile în mediul online, în scenariul roșu? Toți elevii trebuie să știe asta!

Cum Bucureștiul a atins ieri pragul de 3,02 de infectare cu COVID-19, autoritățile au decis să ia din nou măsuri drastice, printre care și închiderea tuturor unităților de învățămân din Capitală, fie că sunt de stat, fie că sunt private. Monica Anisie a anunțat în mod oficial decizia, în această dimineață, și a vorbit despre modul în care se vor desfășura orele online în scenariul roșu.

Monica Anisie: ”Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online”
Ministrul Educației a declarat că a fost definitivat planul de măsuri cu privire la orele online, ceea ce constă, în primul rând, în transmiterea tabletelor către fiecare unitate de învățământ din Capitală. De asemenea, Monica Anisie susține că astăzi va avea loc o nouă ședință cu toți directorii școlilor din București.

”Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online, care are în vedere și modalitatea în care fiecare unitate de învățământ a distribuit tabletele transmise de MEC. Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București.”, a declarat ea.

Cursurile de la școlile din București, de stat și private, au fost suspendate
Ministrul a precizat faptul că, Comitetul pentru Situații de Urgență este cel care ar trebui să emită suspendarea orele în mod oficial timp de 14 zile. Totodată, Monica Anisie a vorbit și despre distribuirea tabletelor, neînțelegând de ce a fost nevoită să intervină în această situație. Toate cursurile de la școlile din București, de stat și private, au fost suspendate.

”În confirmitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul ar trebui să decidă această suspendare tempoară a cursurilor pentru 14 zile. Tabletele au fost în depozitul inspectoratului, nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu sa deblochez situația, dar la acest moment au fost distribuite către unitățile de învățământ. Toate unităţile de învăţământ vor avea activităţile didactice faţă în faţă suspendate. Şi cele private”, a mai zis Anisie.

Parteneri