Monica Pop: “Leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, maine, sau la cativa ani distanta”

Medicul Gabriel Diaconu o acuza pe Monica Pop de dezinformare. Medicul oftalmolog a spus pe un post de televiziune ca “leucemia te poate lovi post-vaccinal”

Iata postarea integrala:

“Doamna doctor Pop traieste pe o planeta unde vaccinurile dau leucemie.

Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cat timp dau leucemie. Si, cand m-am dus sa caut articole despre cele doua, am aflat cu stupoare ca se dezvolta vaccinuri, acum, sa VINDECE leucemia (unele forme), nu ca ar cauza-o.

In opinia doamnei doctor Pop, exprimata la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, maine, sau la cativa ani distanta, cine stie poate chiar cateva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinara, cica, se cheama ”inductie genica”.

Eu stiam ca anumite lucruri pe lumea asta pot interveni in reglarea expresiei anumitor gene in sensul inductiei, sau supresiei.

Eu stiam ca de asta se ocupa chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar si ARN mesager, baza ideii – de altfel geniale – a unor companii de a ”antrena” imunitatea corpului nostru uman (folosita, de altfel, si pentru tratamentul anumitor forme de cancer, doamna doctor, vezi mai sus).

Dar sa dea cancer, nu.

Doamna doctor Pop dezinformeaza medical pe un post de televiziune. Mai pe romaneste spus, minte. Spune ineptii. Caci nu poti sa acuzi un doctor de ignoranta (cred).

Aceste randuri nu sunt totusi despre doamna doctor Pop, ale carei iesiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obisnuite. Dar aceste randuri sunt despre un medic al carui glas e ascultat de unii oameni, si pe care doamna doctor Pop, cu sau fara buna stiinta, ii induce in eroare.

Iar cand un medic spune prostii, responsabilitatea morala a celorlalti medici ar trebui sa fie sa raspunda raspicat, caci de-ajuns am schingiuit oamenii de rand cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns sa mearga si la psihiatru ca nu stiu ce sa mai creada.

Ce nu a vrut sa inteleaga, ce refuza sa priceapa doamna doctor Pop e ca tehnologia de dezvoltare medicala respecta un algoritm cam la fel cum in industria constructiei de automobile se respecta un algoritm. De-aia toate automobilele deocamdata au patru roti, un motor, o cabina si un portbagaj. Asa, la macheta, poti sa-ti iei libertati si sa desenezi o chestie futurista, eventual sa-i pui si flapsuri si eleroane. Dar in elaborarea unui medicament intervine si o forma de inginerie, astfel incat dupa ce-ai bagat sute de milioane de dolari intr-un produs sa nu-ti distrugi afacerea ca la 1 an, doi ani sau mai mult sa moara oamenii pe capete de leucemie, doamna doctor Pop sa aiba dreptate si compania sa dea faliment.

Companiile sunt entitati foarte egoiste, dar si foarte scrupuloase. Scapi greu de rapciuga unui scandal farmacologic. Au gigantii Pharma pacate? Au. Exista povesti scandaloase cu medicamente ale caror efecte secundare au fost complicate, si vieti au fost afectate sever de ce s-a intamplat cand etica medicala esueaza? Exista. Ar trebui sa generalizam, plecand de la asta, si sa scuipam in san cand luam o aspirina? Nu, nu cred.

Parteneri